Forum neurologiczne » Zawroty głowy i zaburzenia równowagi » Zawroty i bóle głowy, drętwienie kończyn

Zawroty i bóle głowy, drętwienie kończyn

Od pewnego czasu mam silne bóle głowy. Jednoczesnie pojawia sie uczucie drętwienia i mrowienia kończyn oraz twarzy, a zwłaszcza ust i języka. Do tego dochodzą nudności, problemy ze wzrokiem i utrzymaniem równowagi.
Dziś ból był nie do zniesienia, trwał około 6 godzin i nie pomagały środki przeciwbólowe. Przez pewien czas na 1 oko nie widziałam prawie w ogóle, drętwiała mi lewa strona ciała ( ręka noga, część ust i język).
Od pewnego czasu mam problemy z pamięcią, nie mogę się skoncentrować i uczyć. Bardzo łatwo się denerwuję, albo wzruszam bez powodu. Zdarzyło mi się już 2 razy zemdleć, często robi mi się słabo i bardzo szybko się męczę.
Mam 16 lat, nie choruję przewlekle, waga w normie. Wyniki badań morfologicznych sa w porządku.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam

Kasia 2013-05-13, 20:19

Cześć,
ciepie na to samo, wybierz sie do neurologa, ja mam zdiagnozowane przemikajace napady niedokrwienne mózgu(TIA), dostałam glukoze w tabletkach na podniesienie ciśnienia i nootropil, który ma pobudzić mój mózg do myśleniea. efekt?-od czasu jak go biore nie zasypiam na lekcjach ;)

Basia 2013-05-15, 16:08

Dziękuję za radę, mam zamiar się wybrać do neurologa ;)

Kasia 2013-05-19, 16:50

Objawy wskazują na ośrodkowy układ nerwowy , TIA lub zespół rzekomopuszkowy

Fizjolupus 2013-07-27, 15:00