Mam 22 lata.
Tydzień temu, w czwartek wstałem z mocnymi zawrotami głowy, miewałem nudności przez kilka dni z tego powodu, zawroty jednak troszkę ustąpiły obecnie, nudności również, choć to pewnie z powodu leków przeciwhistaminowych i przeciwzawrotnym.
Od tego czasu odczuwam dyskomfort w karku, zwłaszcza w lewej stronie. Głowa wydaje mi się ciężka. Myślałem, że to przejdzie, ale z czasem zacząłem dostawać ataków paniki, płaczu i wylądowałem w szpitalu. Tam mi powiedzieli, że to nerwica. Poszedłem do lekarza rodzinnego, przypisał mi Histigen na zawroty, MyDoCalm Forte na rozluźnienie mięśni i DicloDuo. Histigen właśnie trochę pomógł na zawroty, ale nadal czuję się odurzony, gorzej widzę troszkę i nieco gorszy mam odbiór dźwięków. Zauważyłem, że po zażyciu Histigenu odczuwałem silne ciepło i pulsowanie idące od lewej strony szyi do lewego ucha. Udałem się do laryngologa w Poznaniu. Tam Laryngolog łaskawie wysłuchał objawów, obejrzał moje oczy i uznał, że to zapalenie nerwu, który przekazuje informacje do mózgu. Wysłał mnie również na na badanie słuchu, które przebiegło bardzo pomyślnie. Nie mam ubytków słuchu. Niemniej, bólów głowy żadnych nie mam, a to chyba powinno występować przy czymś takim. Odczuwam jedynie dyskomfort w karku/szyi, twarde napięte mięśnia, ale mimo wszystko nie odczuwam bólu gdy skręcam głowę w lewo lub prawo, a jedynie napięcie mięśni. Dodam, żę spędzam dużo czasu przy komputerze i sypiałem na brzuchu dużo czasu. Jestem przerażony, nie wiem co mi jest. Odżywiam się zdrowo. Nigdy na nic nie chorowałem szczególnego. W poniedziałek mam konsulatcje z laryngologiem i chcę zajść do neurologa. Czy neurolog poradzi coś na te dolegliwości? Prosiłbym o rady, naprawdę. Czuję się bezsilny.
Patryk 2013-08-01, 10:07
Mysle ze cierpi pan na łagodne połozeniowe zawroty głowy
Mam bardzo podobne objawy i umnie tak stwierdziło czterech lekarzy
Ela 2013-08-16, 13:00
Na to jest nazwa - choroba komputerowa. Jestes niedokrwiony i niedotleniony. Gimnastyka kregoslupa, biegi, plywanie itp to jest zdrowe lekarstwo na odnowe biologiczna. Dotlenisz sie uruchomisz miesnie to i mozg dostanie wiecej czego mu potrzeba. A on zuzywa wiekszosc naszej energi.
Barbara 2014-01-07, 19:19