Od kilku lat mam zawroty glowy.Ostatnio bardzo nasilone zwłaszcza
przed i w trakcie owulacji oraz menstruacji.Jestem po laparoskopii endometriozy lewego jajnika.Wykazano endometrium proste.Wynik MR głowy z 2007r. wykazał iż w istocie białej lewego płata ciemieniowego w sąsiedztwie komory bocznej lewej widoczne jest pojedyncze ognisko hiperintensywne w obrazach T2 zależnych,wymagające ewentualnego różnicowania pomiędzy zmianą naczyniopochodną a demielinizacyjną.Pozatym mózgowie i przestrzenie płynowe wewnątrzczaszkowe w badaniu MR nie wykazują zmian.(objawy :drętwienie prawej strony twarzy,problemy z mówieniem, nudności,uczucie gorąca tylko w głowę,drżenie ciała z zimna,nadwrażliwość na dźwięki,mrowienie miednicy* przy zasypianiu ,,lecenie w dół*).W grudniu 2010r. nastąpiły tak silne zawroty głowy że nie mogłam chodzić.Inne objawy towarzyszące były podobne jak wyżej(oprócz drętwienia twarzy)uderzenia gorąca.Nie mogłam wstać przez 5dni z łóżka.Rezonans głowy i tomograf wykonany po półtora miesiąca nic nie wykazał.Stwierdzono po wykonaniu USG dogłowowym -w tętnicach kręgowych zmianę przepływu prędkości-wzrost lub spadek- w niektórych odcinkach międzykręgowych podczas skrętu głowy. Obecnie biorę drugi miesiąc Piracetamum.Proszę o pomoc w podaniu diagnozy i dalszego leczenia ewentualnie miejsc w Polsce gdzie można kompleksowo przebadać się w celach zdiagnozowania i podjęcia leczenia.Dziękuję
Teresa 2011-02-11, 18:30
Dzień dobry. Mam podobnie i szukam teraz pomocy. Czy u Pani udało się to zdiagnozowac?
Ania 2017-07-23, 12:27