Forum neurologiczne » Neurologia » Ogniska w głowie a drętwienie rąk, zachwiania równowagi i zapalenie ucha

Ogniska w głowie a drętwienie rąk, zachwiania równowagi i zapalenie ucha

Witam ,mam 29 lat ,od dwóch lat mam drętwienie rąk,dziwne zachwiania równowagi nawracające zapalenie ucha ,kręcenie w głowie .rok temu zrobiono mi rezonans ,wykryto 2 ogniska demielinizacyjne najpewniej naczyniowe.co dziwne po roku zrobiono mi kolejny rezonans ,a wnim piszą tak:
w porównaniu z bad. z 2010 r. zmniejszyła się ilosc oraz wielkośc ognisk podwyższonego sygnału w okołokomorowej istocie białej obu półkul mózgu.obecnie największe ognisko w sąsiedztwie rogu czołowego prawej komory bocznej wielkosci ok.5 mm.
nie rozumiem nic ,jeżeli były dwa ogniska 2 mm,w rezonansie 2010 r. a teraz ich ilośc i wielkosć się zmniejszyła i największe ma 5 mm to znaczy ,że zostało to jedno.wspomnę ,że nie czuję się dobrze,ręce mi się trzęsą,narzekam na złe samopoczucie,więc co dalej mam robić.prosze o podpowiedż.

JUSTYNA K. 2011-08-14, 02:53

Czy wyniki badań były wykonywane w tym samym ośrodku? Na tym samym aparacie? Czasami, wyniki mągą dyskretnie się różnić. W Pani przypadku objawy nadal występują z tym samym nasileniem, a opis wskazuje na zmniejszenie się ognisk. Najlepiej udać się ponownie do neurologa, zadecyduje on co w takiej sytuacji zrobić, czy powtórzyć badanie czy wysłać Panią na inne badania dodatkowe.

neuron 2011-08-15, 23:41

Witam,wyniki nie były wykonywane na tym samym aparacie i w innym miejscu.chciałabym w końcu dowiedzieć się czy coś mi jest,ponieważ mam problemy w pracy z powodu drętwienia i bólu rąk,a także mam poważne kłopoty z pamięcią,bóle głowy,więc nie jestem porządanym pracownikiem,który prawie codziennie się żle czuje.proszę o odpowiedż.

JUSTYNA K. 2011-08-21, 20:13