Cxy moja corka ma wzmozone napiecie miesniowe
Witam. Moja corka Natalia urodzila sie jako skrajny wczesniak w 30 tyg ciazy poniewaz w 28 tyg ciazy zarazilam sie od pierwszej corki ospa dostalam zapalenie pluc i moj organizm juz nie wytrzymal . Urodzilam sn , dziecko od poczatku samo oddychalo , byla karmiona przez sonde . Po porodzie miala infekcje , lekarze mysleli ze to powiklania po ospie w 3 dobie zrobili jej punkcje ale naszczescie wyniki byly dobre. Po 3 tyg zostala wypisana do domu. W pierwszym 3 miesiacach zycia bardzo ulewala , wyginala sie nie chciala lezec na pleckach bardzo odchylala glowke do tylu. Myslalam ze moze na reflux i po konsultacji z pielegniarka zaczelam podawac jej preparat wlasnie na to. Obecnie moja corka ma 16 mc -13 mc wieku korygowanego i nie potrafi siedziec , raczkowac ani stac. Posadzona odrazu sie przepraca . Mieszkamy w Anglii i tu tez chodze z nia na rehabilitacje ale nie przynosza zadnych rezultatow . Mamy je jedynie raz w mc i wydaje mi sie to zdecydowanie za malo. Podejrzewam ze moze miec wzmozone napiecie miesniowe bo jej nozki sa strasznie sztywne , czasami az ciezko jej je zgiac . Gdy chcialam skierowanie do neurologa to dostalam odpowiedz ze neurolog nie jest od tego tylko od glowy . Normalnie az plakac sie chce z bezradnosci tych lekarzy i z ich wiedzy. Moje pytanie czy ktos mial tez takie objawy i co powiedziec lekarzowi zeby dal mi to cholerne skierowanie do neurologa.
Iwona ajmi 2016-10-04, 11:40