Forum neurologiczne » Neurologia » Ciśnienie i bole głowy

Ciśnienie i bole głowy

Witam serdecznie
Od marca 2013 r. zauwazyłam że mam problemy z katarem...pojawil sie katar ktorego nie bylam wstanie zwalczyć....w maju 2013 Poszłam więc do lekarza rodzinnego ktory przepisal mi lekarstwa doustne na zatoki i kazał wrócić po 10 dniach. Niestety poprawy nie było...więc dostałam kolejny inny a oprocz tego steryd do nosa (przeciwalergiczny)..niestety znowu nie pomogło...pozniej wyjechałam nie było mnie prawie 3 miesiace...katar wciaz nie ustepowal...dostalam skierowanie do laryngologa...laryngolog przepisal dynid doustnie oraz flixonase do nosa....niestety brak poprawy po miesiacu dostalam symdes i flixonase...wciaz nie pomagało...co ważne przez ten cały czas katar nie spływał ( i wciaz nie spływa) do nosa tylko do gardła..powoduje to straszny dyskomfort...zeby wykluczyc problemy gastrologiczne poszlam na gastroskopię która wykazała że pod tym wzgledem wszystko jak najbardziej w porzadku....laryngolog w koncu wyslal mnie na tomografie zatok. Tomografia wykazała że zatoki są czyste...laryngolog więc zapisał mi spowrotem flixonase i dynid i kazał wrócić za 2 miesiące kontrolnie....Nie wiem sama co już mam robić...czuje straszne ciśnienie jakby wychodzące od nosa głęboko do środka głowy w górę...zauważyłam też że coraz częściej boli mnie głowa szczególnie z tyłu u góry ( w listopazie 2012 upadłam i uderzyłam się bardzo mocno w tył głowy ale nie zemdlałam). Używam w domu od niedawna (2 tygodnie) urządzenia darsonwal do twarzy...zauważyłam że przy użyciu jak i po wzrasta to niepokojące pulsujące ciśnienie. Czy katar spływający do gardła może mieć coś wspólnego z uderzeniem które nastąpiło dużo wcześniej?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

Iza 2014-05-21, 17:50