Forum neurologiczne » Zawroty g³owy i zaburzenia równowagi » Ci±g³a zawroty g³owy, md³o¶ci i oczopl±s

Ci±g³a zawroty g³owy, md³o¶ci i oczopl±s

Witam
Mam 39 lat.Kilka lat temu trafi³oa do szpitala z bardzo silnymi zawrotami g³owy.Po paru godzinach wypuszczono mnie do domu z zaleceniem wizyty u neurologa.Pan dr przepisal mi Betaserc.Bralom go 3 lata zro¿nymi efektami.Potem lek stopniowo zosta³ odstawiony.Po 2 latach znowu karetka zawioz³a mnie do szpitala-objawy te same zawroty md³o¶ci.Znowu skierowanie do neurologa i laryngologa.Laryngolog popatrzy³ mi w oczy i powiedzia³,¿e widzi lekki oczopl±s i da³ Betaserc,wizyta u neurologa taka sama Betaserc.Biorê lek 2 rok.Mam silne zawroty,du¿y problem w funkcjonowaniu na codzieñ.Czasami boje siê wyj¶æ z domu a przecie¿ pracuje.Lekarz powiedzia³,¿e taka moja uroda i trzeba braæ lek.Ma mi go przepisywaæ lekarz pierwszego kontaktu.Nie mia³am robionych rzadnych badañ.Jestem za³amana czuje siê coraz gorzej i nie wiem co mam robiæ do kogo siê zwrociæ przecie¿ u specjalisty ju¿ by³am.Proszê o poradê.Mieszkam w Warszwie mo¿e mogê jeszcze co¶ zrobiæ -proszê o pomoc.
Pozdrawiam Serdecznie

RENIA 2013-02-07, 10:21

Wspolczuje ci bo mam to samo ! od 6 miesiecy i nikt nie wie co to jest ! tez biore betaserc i memotropil ! robilem rezonas glowy i na szczescie nic nie pokazal ! potem rtg szyi i tam jest lekka dyskopatia ! mnostwo badan chyba wszystkie mozliwe i wyszla niedoczynnosc tarczycy ! juz wyrownalem i dalej to samo ! moze to kilka chorob naraz ! jakis ucisk w szyi na tetnice kregowe i jest niedotlenienie mozgu ! i takie sa objawy do tego dochodzi nerwica ktora prawie zawsze wystepuje z tymi objawami w parze ! moze jakas choroba meinera albo sam nie wiem co ! mysle ze to szyja i nerwica ! u mnie oczoplasu nie stwierdzono . wez zrob sobie rezonas glowy z kontrastem a potem szyi ! musisz powoli wykluczac ! az dojdziesz do prawdy ! znajomy mowil ze mial to samo ze to minelo po 2 latach i ze to byla szyja ! a inna znajoma powiedziala mi ze tez to miala ale ona mowi ze to choroba mainera ~! kazdy swoje ! pozdrawiam i zacznij cos robic i powoli wykluczaj ! ja mam 45 lat i wiem ze za wczesnie jeszcze sie poddawac !

jeden taki 2013-02-11, 20:14

Witam serdecznie,mo¿e podpowiem jakie mog± byæ przyczyny Waszych zawrotów g³owy..ja cierpiê na to od 2009 roku.Po 2 latach praktycznie walki z lekarzami(bo nikt nie by³ w stanie mnie zdiagnozowaæ)trafi³am do szpitala Bródnowskiego (w Warszawie),do Pani Doktór Marzena Kubiczek.Okaza³o siê,¿e ma tak zwany zespó³ wêdruj±cych otolitów lub inna nazwa ³agodne po³o¿eniowe zawroty g³owy (kto wymysli³ nazwê ³agodne,to na pewno na to nie cierpia³).Powiem w skrócie od 4 lat non stop mnie buja,mam uczucie zapadania,¶ci±gania,ucieka mi obraz,mam zaburzenia równowagi i du¿o by jeszcze wymieniaæ,niestety znalaz³am siê w grupie 20%ludzi którzy maj± trudne rokowania,pozosta³e 80% wychodzi z tego po pó³ roku.Jedyna pomoc to przy gorszym samopoczuciu mam wykonywane tzw.manewry Epleya...moje ¿ycie w pewnym sensie zamieni³o siê w koszmar,ale walczê nadal..proponujê Wam skontaktowaæ siê z Instytutem Mowy i S³uchu,albo w³asnie z Dr.Marzen± Kubiczek.Pozdrawiam serdecznie...zapomnia³am dodaæ,¿e w³asnie przy tej chorobie wystêpuje oczopl±s równie¿.

Wawianka 2013-02-28, 00:32

Witam mam tez stwierdzone ³agodne po³ozeniowe zawroty g³owy ,uczucie ci±g³ego ko³ysania .Jest to strasznie uci±zliwe w zyciu .pozdrawiam

Ela 2013-08-16, 13:22