Witam!
Zwracam się z prośbą o pomoc, ponieważ jest mi dosyć ciężko opisać mój problem słowami i przez co lekarz rodzinny chyba nie potrafił mi pomóc więc postanowiłem napisać tutaj. Mianowicie około roku temu dostałem niepokojącego objawu tzn. miałem problemy z dosłownie czuciem ciała tj. mogłem wykonywać wszystkie ruchy mogłem chwytać przedmioty ale czucie tego że dotykam jakiś przedmiot pojawiał się jakby po chwili to samo dotyczyło siadania czyli siadałem ale jakby nie czułem w którym momencie usiadłem dopiero po chwili czułem krzesło, całość trwała może jeden dzień więc przy okazji wizyty u lekarza rodzinnego opowiedziałem jej o tym ale chyba nie koniecznie bardzo składnie i chyba się nie zrozumieliśmy okazało się że badania zlecone przez lekarza( podstawowe badania) nie odbiegały od normy więc pozostawiłem temat. Wczoraj zdarzyła się podobna sytuacja w sumie identyczna jak wyżej opisana z tym, że przed tym wypiłem 2 piwa nie wiem czy ma to znaczenie ale wole napisać. Trwało to do zaśnięcia rano było już ok, a potem nagle przed południem zaczęło się znów położyłem się na plecach z nogami opartymi o kanapę i w tej pozycji wszystko ustało. Teraz jest już OK, ale postanowiłem jednak coś z tym zrobić więc pisze najpierw tutaj aby ktoś kompetentny się wypowiedział co mam dalej robić ew. o jakie badania albo skierowania prosić. Obecnie nie biorę leków, nigdy nie brałem narkotyków, nie palę papierosów oraz nie chorowałem na choroby neurologiczne. Bardzo proszę o jakieś rady.
Pozdrawiam
Michał 2013-11-02, 10:07