Witam.Mam 46 lat
Od ok.2 miesięcy mam dziwne objawy dotyczące lewej strony ciała.jest to uczucie jakby osłabienia,odrętwienia,mrowienia,niedowładu(trudno mi to precyzyjnie określić)lewej ręki i nogi,a także lewej strony twarzy, głowy,języka i gardła,uczucie ciężkiej powieki i kącika ust.
Poza podwyższonym poziomem cholesterolu podstawowe badania są ok
Robiłam MRI głowy,w którym stwierdzono:okołokomorowo na granicy prawego płata skroniowo potylicznego ognisko o podwyższonym sygnale o wym5/6 mm nie zmieniające się po podaniu kontrastu,pozostałe parametry w normie.
Neurolog przepisał mi Nootropil 1200 mg 2*dziennie,ale nie widzę poprawy.Dodam jeszcze,że miewam bóle stawów i mięśni,jak również stwierdzone wypadanie płatka zastawki mitralnej.
Nie wiem co mam dalej robić,bo ten stan utrudnia mi codzienne funkcjonowanie.Proszę o pomoc.
Anna 2012-05-15, 15:54
Kiedy zostało wykonane badanie MR? Ważną informacją jest także czy występują nieprawidłowości w badaniu neurologicznym.
neuron 2012-05-15, 17:41
MR zostało wykonane 10 kwietnia br,neurolog powiedział,że badanie podstawowe bz,chociaż na skierowaniu na MR byłnapisał -dyskretny zespól odruchowy lewostronny
Anna 2012-05-16, 10:01
Wskazana jest diagnostyka w ramach hospitalizacji. Np. nakłucie lędźwiowe. Trudno podpowiedzieć leczenie bez jasnej etiologii co do objawów.
neuron 2012-05-16, 22:10