Cierpie na stale utrzymujáce sié parestezje twarzy od dawna,jestem po badanaiu MRI,które tego nie wykazalo,neurolog zapisal mi lek AMIZEPIN 200MG(dawka 1/2RANO,1/2 obiad i 1 wieczorem) I HALIDOR 100MG.(dawka 1 rano i1 wieczorem),niestety ta dawka AMIZEPINU okazala sie za slaba,lekarz kazal zwiekszyc AMIZEPIN do dawki 1rano, 1 obiad i 1 wieczorem,poprawa byla duzo wiéksza ale jeszcze ciutek odczuwam dolegliwosci,czy mogé samowolnie zwiékszyc dawké AMIZEPINU np.o 50mg-100mg rano, poludnie i wieczorem,do dawki w ktorej odczuje calkowita poprawe?dodam iz biore AMIZEPIN OD 1,5 tygodnia I czujé ze bardzo mi pomaga na moje parestezje twarzy,nie odczuwam zadnych dolegliwosci przy braniu leku AMIZEPIN.proszé o poradé
MELI 2011-05-25, 17:31
Z doświadczenia wiem, że samodzielne zwiększanie leku nie jest dobrze oceniane przez lekarza, chyba że na wyraźne zalecenie. Najlepiej chociaż telefonicznie spróbować się skonsultować z lekarzem, lub złapać go w przychodni. Zwiększenie dawki leku jest oczywiście możliwe tak, aby dawka dzienna nie była większa niż 500-600mg, należy ją rozłożyć na 3 dawki.
neuron 2011-05-26, 18:41