Witam,
to znowu ja. Mam mały problem po operacji która miałem jakis tydzien temu przy obracaniu głowy w miejscu po drenie mam strup i gry przechylam głowę lub jak zmarszczam czoło czuję tak jakby słysze pykanie jakby kość ocierała o kość lub odgłos podobny do tego gdy sie rusza uszyma.
Trochę to dziwne jest wg mnie i mnie niepokoi. Czy to jest coś niebezpiecznego. Lekarz powiedział mi ze to mogą opony się dostosowywać do nowego kształtu czaszki czy jakoś tak. Dodatkowo gdy dotknę w okolicach tego miejsca delikatnie mnie boli.
Czasami jest tak ze to* pykanie* jest ciągłe ale nie ma wspólnego nic z tym co wczesniej opisałem jest rytmiczne i przypomina puls poniewaz miejsce to gdzi ejest mam odrętwiałe po zabiegu.
Kamil 2012-02-15, 20:14
Nie napisał Pan o jaką operację chodzi. Najlepiej w przypadku wątpliwości konsultować się bezpośrednio z lekarzem prowadzącym.
neuron 2012-02-16, 20:18
Chodzi o plastykę czaszki która ostatnio miałem przeprowadzaną.
konsultowałem to z lekarzem to powiedział mi to co napisałem wcześniej
Kamil 2012-02-16, 20:54
W takim razie wszystko jasne, skoro lekarz wyjaśnił Panu przyczynę niepokojących dolegliwości. Ból jest wynikiem operacji, także w miarę upływu czasu powinien ustępować.
neuron 2012-02-26, 08:38
Co do pykania to 7 marca mam konsultację.
A i odkryłem o co chodzi z tym całym pykaniem to wina ciśnienia krwi.
W okresie gdy nie miałem tego fragmentu czaszki spałem na lewej stronie często i jak rano wstawałem to miałem ją tak jakby opuchnięta do tego stopnia ze praktycznie była równi z czaszką co z późniejszą porą dnia się zmiieniało ze wracała do normalnego stanu itp. i to prawdopodobnie to jest przyczyną ponieważ czuję jak ta częśc pulsuje dosłownie i tak jak by uderza o wręcz kość - nie boli to ale jest przyczyną pykania.
Np jak ide wolno nic sie nie dzieje ale gdy przyspiesze kroku np i zacznę wykonywać nieci większy wysiłek pykanie sie pojawia.
Co do bólu głowy w okolicy po drenie to już ustąpił około tygodnia temu więc myślę ze w miare zrastania sie kości to tez ustąpi.
Kamil 2012-02-26, 10:30