Forum neurologiczne » Zaburzenia snu » Problem z zaśnięciem, silne napinanie mięśni i pobudzenie ruchowe

Problem z zaśnięciem, silne napinanie mięśni i pobudzenie ruchowe

Witam serdecznie! prosze mi powiedziec dlaczego nie moge spac,boje sie kazdej nocy bo wiem co mnie czeka..mam wrazenie, ze sie duszę, napinam wszystkie miesnie do bolu,brak mi tchu,leze do rana,nie mam mozliwosci odpoczynku i snu w ciągu dnia..czuje sie jak truposz,zaplakana ze zmeczenia..itd i nikt mi do tej pory nie pomógł..prosze o pomoc

Maria 2013-10-21, 15:07

Może problem jest bardziej psychiczny niż neurologiczny. Kiedy ja miałam w życiu taki okropnie stresujący okres miałam podobne problemy. Wtedy znajomy fizjoterapeuta poradził mi zmianę poduszki. Powiedział mi, że są specjalne poduszki ortopedyczne, które pomagają rozluźnić napięte mięśnie przez odpowiednie ułożenie i podparcie głowy, szyi i karku. Poduszka zrobiona jest ze specjalnej pianki z pamięcią kształtu i ma specjalnie opracowany kształt. Kupiłam najlepszą jaka jest w sklepach rehabilitacyjnych - szwedzką poduszkę Sissel. Spytaj lekarza.

Basieńka 2015-01-24, 13:36

Mnie tam poduszki nie pomogły, natomiast bardzo fajnie podziałał na mnie forsen forte. Zasypiam po nim w ciągu 30 minut i czuję się doskonale każdego dnia. Zanim po niego sięgnęłam przerobiłam akupunkturę, akupresurę i tylko poziom mojego zdenerwowania wzrastał. Obecnie nadmierna drażliwości już mi nie dokucza, a snu susły mogłyby mi pozazdrościć.

Tennna 2015-01-28, 11:49