Hey mam 21 lat. podczas meczu w piłke zdezyłem sie głowa w głowe .dostałem mniejwiecej po prawej str troche wyzej od ucha i blizej twarzy.zaznaczam ze to było dosc lekkie zdezenie.to było 3 dni temu.wyskoczył maly guzek bolacy przy dotyku.potem wieczorem miałem dziwne uczucie jakbym był troche wypity a potem miałem uczuce lekkiego bolu gł tzn ucisku na gorze gł a potem w przedniej jej czesci.kilka razy pojawiło mi sie takie ukłucie po drugiej str tamtego miejsca ale tez w okolicy urazu.niedobrze mi raczej niejest chociaz moze 1 raz na wieczur miałem jakos dziwnie w ustach ale teraz raczej wszystko wraca do normy.no moze tylko sie czuje lekko nawalony niekiedy.ale jak sie czyms zajme to jest ok. mam pytanie czy mogł to byc lekki wstrzas mozgu??? czy te objawy to moga byc z tym zwiazane??? bo kiedys pamietam miałem podobne uczucia i objawy ucisku itp i miałem TC na ktrej nic niebyło.chyba ze zrobił sie jakis guz albo tetniak??? bo ten guzek na głowie jest juz coraz mniejszy
kupis 2010-09-15, 09:48
Myślę, że objawy są wynikiem wstrząśnienia mózgu. Dla pewności lepiej skonsultować się z lekarzem. Tymczasem radzę dużo odpoczywać, nie przemęczać się czytaniem czy oglądaniem telewizji.
neuron 2010-09-19, 21:00
Witam wszystkich
mam brata w wieku 23 lat od 4 tygodni leży w szpitalu miał pękniecie krwiaka w tej chwili otwiera oczy nie wiadomo czy rozumie nie mówi lekarze mówią że ma duży uraz lewej półkuli mózgu i że nie wszystkie komórki się odbudują dużo komórek ma uszkodzonych ma wycięty do tej pory płat czaszki i wszyte w brzuch i jest duża opuchlizna głowy czy wszyscy co mieli pękniecie krwiaka mieli coś takiego i czy jest jakaś szansa że wyjdzie z tego ??
Proszę o jakąś odpowiedz
anonim 2011-01-11, 23:48
I wyszedł brat z tego?
xxxizka 2012-09-02, 00:00