Od kilku lat cierpię na bol głowy po lewej stronie czaszki na dole.Najgorzej jest nad ranem ,kiedy ten ból staje się tak jakby drętwy,już całej głowy.W zwiazku z tym mam kłopoty z bezsennością,gdzie parę godzin mogę spać /od1,5-2 god./pierwszego snu ok23.00 zasypiam, potem przerwa następne dwie trzy godziny przerwy i nad ranem dwie jak mnie nie zaczyna boleć cała głowa.Tragedia.Doppler wykazał obustronne powiekszone,zapalne i pozapalne węzly chłonne szyjne górne.Jak by tego było mało to mam zespół niespokojnych nóg.Bardzo sładą pamięć.Najlepsze na koniec.MR w odc.C1-Th3 sekwenca w obrazach T-1iT-2 wykazuje zwężenie przestrzeni międzykręgowych na poziomie C3-6 zaostrzenia tylnych krawędzi trzonów,uciskający na worek oponowy oraz korzenie prawych nerwów rdzeniowych na poziomie C3-5 i korzenie obu nerwów rdzeniowych poziom C5/6 Rdzeń kręgowy nie wykazuje zmian.A mnie wszystko boli po lewej stronie,śpię więc na prawej stronie, ale też nie mogę długo.Co mam robić do jakiego lekarza mam się zgłosić?Rodzinny , TAKI WIEK.
LUCIA 2012-02-19, 16:54
Najlepiej aby zmiany dyskopatyczne ocenił neurolog. Możliwe, że bóle występują po przeciwnej stronie, tylko w badaniu ucisk wyszedł jednostronni mimo obustronnego występowania.
neuron 2012-02-20, 21:01