Witam.
Od kilka miesięcy mam dziwne objawy które nie pozwalają mi normalnie funkcjonować.
Są to przede wszystkim:
- Uciskowe i pulsujące bóle głowy (z tyłu głowy lub na czubku głowy),
- Bóle przy skroniach i nad nosem (tak jak zatokowe),
- Zawroty głowy,
- Widzenie przez mgłe,
- Pogorszenie wzroku,
- Nagłe chwilowe napady gorąca lub zimna,
- Senność (ciągle jestem zmęczona),
- Nerwowość i drażliwość,
- Nagłe chwilowe wybuchy płaczu bez powodu,
Po za tym często mam bóle w klatce piersiowej, czasem boli mnie serce, tzn wiem że samo serce boleć nie może tylko nerwy ale właśnie mnie boli w tym miejscu co znajduje się mniej więcej serce. Nie wiem czy to może mieć związek ale mniej więcej w tym samym czasie zaczęłam codziennie rano mieć biegunki, które nie pojawiają się o innych porach dnia. Często pojawia się też natarczywy ból brzucha, który unieruchamia mnie, bo jakbym się nie ruszyła to boli jeszcze bardziej, więc zazwyczaj w tych momentach leże nie ruchomo.
Jeśli chodzi o bóle głowy to pojawiają się mniej więcej od południa i tak do wieczora. Rano nie zauważyłam by bóle głowy występowały. Nie mam kataru, jedynie jak schylę się to leci mi woda z nosa takim ciurkiem jak z niedokręconego kranu. Byłam u neurologa i laryngologa. Miałam robione prześwietlenie kręgosłupa (nie wiem po co), sprawdzali mi stopy (też nie wiem po co), ogólnie zaglądali gdzie sie da, badali co sie da ale głowy mi prześwietlić nie chcieli a przecież on a jest tu głównym sprawcą bólu i innych objawów. Niestety lekarze udają, że coś robią a w rezultacie chcą nas pacjentów tylko spławić.
Co może mi dolegać? :(
Serehhina 2013-02-02, 13:29
Witaj mam prawie identyczne objawy,tez sie badam i nic ciagle zle sie czyje,glowa nie swoja ciagle zakrecona..
ewew 2013-02-04, 19:59
Jakie badania Pani robiła? Miała pani skierowanie na prześwietlenie zatok? Bo ja dostałam, ale inna znajoma-lekarka powiedziała, że nie mam co nawet jechać na to skierowanie (a to około godzina jazdy autobusem) bo tylko strace czas bo to na pewno nie zatoki. Martwie sie że to jakiś guzek albo krwiak, czy to jest możliwe?
Serehhina 2013-02-09, 18:40
Dowiedziałam się że to może być też coś mniej groźnego np. PMS (praktycznie wszystkie objawy PMS pasują do moich objawów. Jak można sprawdzić czy choruje sie na PMS?) albo migrena czy alergia/uczulenie na coś (coś co jemy lub coś co jest w powietrzu/wodzie).
Serehhina 2013-02-09, 18:43