Forum neurologiczne » Bóle głowy » Ucisk, drętwienie i ból z tyłu głowy

Ucisk, drętwienie i ból z tyłu głowy

Witam wszystkich
Mam 26lat, rok temu leczyłem się na zatoki, dziwnie bolała mnie wtedy głowa z tyłu. Minął już prawie rok a ja nadal odczuwam dziwny *ucisk* i drętwienie w głowie jak by coś ja rozpychało nie jest to straszny ból ale zaczynam już mieć tego serdecznie dość. Kiedy stwierdzono u mnie zatoki pogorszył mi się też wzrok. Udałem się do okulisty który stwierdził,że jest to znikoma wada i nie powinienem nawet tego odczuwać... i tu jest problem. Czasami bardzo rzadko ucisk słabnie i wzrok mam jak by lepszy potem dalej głowa boli i wzrok jest gorszy. Nigdy nie miałem takich problemów wszystko zaczęło się od zatok. Po 3 miesiącach po zażyciu wszystkich lekarstw jakie przepisał mi laryngolog odwiedziłem go jeszcze z pytaniem o pozostający ucisk w głowie, przepisał jeszcze coś tam na noc i powiedział że wszystko jest w porządku. Dodam że mam zawsze niskie ciśnienie ale dawniej w niczym mi to nie przeszkadzało czułem się dobrze teraz to jest nie do wytrzymania.

adam 2010-08-23, 20:19

Warto wykonać tomografię komputerową zatok. Ból i ucisk może być wynikiem przewlekłego zapalenia zatok, które może wymagać interwencji chirurgicznej, jeśli stosowane dotąd leczenie farmakologiczne nie przynosi rezultatów.

neuron 2010-08-24, 09:40