Od kilku lat mam bóle głowy. Lekarze przez ten czas podejrzewali zatoki, a w tym tygodniu bóle bardzo się nasiliły. Miałem robione mnóstwo badań, oprócz tych podstawowych również badanie okulistyczne i RTG zatok. Wszytko jest w porządku. Mam lekkie zgrubienie zatok nosowych, ale miałem je również przed wystąpieniem bólów. Ten ból głowy jest czasem bardzo silny. Co to może być?
Zasypiam 2011-05-27, 13:36
Przyczyn bólu głowy jest wiele, poczynając od przyczyn internistycznych (nieprawidłowe ciśnienia, przyczyny kardiologiczne, endokrynologiczne) a także neurologiczne, z tych najczęstsze to migrena czy klasterowe bóle głowy. Warto wykluczyć zatem przyczyny internistyczne.
neuron 2011-06-01, 19:12
Witam. Widzisz u Ciebie podejrzewano zatoki, natomiast u mnie gdy zgłosiłam się do lekarza z zaburzeniami widzenia...miałam mroczki, kręciło mi się w glowie, zdarzało się też tak, że widziałam plamy.... zaczęto badać mnie okulistycznie. badania wyszły mi dobre, potem dopiero trafiłam do neurologa, który stwierdził migrenę z aurą. Stąd te dodatkowe objawy wzrokowe. teraz się lecze, przyjmuje sumamigren i staram się jakoś nad tym bólem panować. Może powinieneś próbować u innych lekarzy, skoro ci u których byłeś nie znaleźli przyczyny. A ból nie bierze się znikąd.....
natalia 2011-06-03, 10:53