Witam. Mam 21 lat moje problemy zaczęły się od początku roku a dokładnie złapał mnie nagły silny ból głowy nudności, silne zawroty głowy oraz zdrętwiała mi lewa ręka i miałem mroczki przed oczami bardzo się przestraszyłem a to było w godzinach popołudniowych i do pracy miałem iść na noc lecz nie poszedłem nie byłem w stanie bo później miałem lekki niedowład nóg. tydzień później trafiłem do szpitala na neurologie. Zrobili mi takie badania jak: Tomografia Komputerowa głowy bez i z kontrastem , RTG kręgosłupa szyjnego, EEG. (Wszystko wyszło Bardzo dobrze tylko w RTG napisano Zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej). Po wyjściu ze szpitala głowa mnie już nie bolała tylko utrzymywały się zawroty głowy i lekkie drętwienia lewej ręki przez około 3 tygodnie, Potem jakoś samo przeszło czułem się pewny siebie podjąłem prace ale niestety wszystko wróciło 7 miesięcy później. Będąc na przerwie w pracy złapał mnie ten sam atak co pierwszy raz. jakoś wytrzymałem do rana w pracy lecz było ciężko. Od tamtej pory objawy nie ustępują. Byłem u neurologa i dała mi skierowanie na Rezonans Magnetyczny głowy oraz Kręgosłupa szyjnego z powodów bólów. Przed zrobieniem badań przepisany miałem lek: *Nootropil* jak dobrze pamiętam lecz nie pomógł mi. Objawy są straszne a dokładnie mam zawroty głowy ucisk z tyłu głowy nie mogę się na niczym skupić czuje taka dziwna patologie w sobie a do tego osłabienie nóg i lewej ręki, lecz są dni lub chwilowe momenty, że jest na prawdę wszystko w porządku i ze nic się nie dzieje.
Odbierając pierwszy wynik badań Rezonansu kręgosłupa odc. Szyjnego. Napisano dokładnie tak:
Wykonano badanie MR odcinka szyjnego kręgosłupa w sekwencjach T1, T2 i SPAIR w płaszczyznach strzałkowych oraz T2 w płaszczyznach czołowych i poprzecznych.
Zniesienie Fizjologicznej lordozy.
Krążki między kręgowe o prawidłowej intensywności sygnału, bez wyraźnych uwypukleń w kierunku dokanałowym.
Kanał kręgowy bez cech Stenozy.
Poszerzony Kanał Centralny Rdzenia Kręgowego w odcinku C5-C7, na długości 4,5 cm, do ok. 3mm.
Otwory między kręgowe bez cech Stenozy, bez widocznego ucisku na przebiegające w nich nerwy rdzeniowe.
Badane kręgi o prawidłowym sygnale, bez widocznych zmian ogniskowych.
Teraz czekam jeszcze na badanie Rezonansu Głowy. Do neurologa z wynikami idę dopiero po nowym roku jeszcze nie wiadomo kiedy dokładnie. Strasznie mnie martwią te wyniki a dokładnie o poszerzonym kanale centralnym rdzenia kręgowego a objawy nie ustępują czuje się coraz słabiej a dziwne jest to co zauważyłem. Gdy mam bóle głowy to nie mam zawrotow głowy i ogolnie czuje sie dobrze tyle ze bardzo boli głowa a gdy jest na odwrot głowa nie boli ale za to mam silne zawroty głowy i ucisk z tyłu.
Prosiłbym o jakąś dobra informacje co mi może być naprawdę się martwię o swoje zdrowie jestem młodym człowiekiem.
Damian Jakub 2012-12-02, 18:10