Forum neurologiczne » Bóle głowy » Pulsujący ból głowy z tyłu po lewej stronie

Pulsujący ból głowy z tyłu po lewej stronie

Problem zaczal sie jakies 10 lat temu (jak mialam 16lat) podczas gwaltownych ruchow glowa poczulam przeszywajacy i pulsujacy bol glowy z tylu w gornej czesci czaszki po lewej stronie. Od tego czasu miewalam takie same bole ale tylko w przypadku dluzszych i gwaltownych ruchow glowa. Z biegiem czasu bol pojawial sie samoistnie po ok.3 pulsy raz na rok potem raz na kilka miesiecy az w koncu coraz czesciej. W ciagu ostatniego roku wystepowal raz na kilka tygodni. W tej chwili boli mnie glowa w taki sam sposob od kilku dni, bol jest sredni do dosc silnego pulsujacy z przerwami i jest zalezny od ruchow glowa. Najbardziej nasila sie przy wstawaniu. W ciagu ostatniego dnia promienieje od tylu az do czola i lewego oka.
Po za bolem w tej chwili odczowam ciagle zmeczenie ale nie wiem czy ma to jakikolwiek zwiazek z ostatnim codziennym bolem glowy. Prosze o opinie lekarza oraz o informacje jakie badania powinnam zrobic.

Justyna 2013-01-16, 22:09

Czesc, mam podobny problem. Czy ktos zna odpowiedz?

Aga 2013-01-21, 10:02

Doszlo do tego jeszcze, ze dzisiaj musialam skupiac wzrok zeby zlapac calkowita ostrosc widzenia, w polowie dnia mialam juz zmeczone oczy, a bol glowy pojawia sie w ciagu dnia i tak sobie pulsuje od czasu do czasu, ciagle w tym samym miejsu i w ten sam sposob. Jade jutro na pogotowie.

Justyna 2013-01-25, 22:43

Bylam i u okulisty - wszystko jest ok i u neurologa ktory potraktowal moj problem niestety bardzo niepowaznie od niechcenia wypisal mi skierowanie na tomografie glowy. I teraz mam dylemat... czy na nia isc. Czytalam toche na ten temat i obawiam sie tak wysokiego promieniowania tym bardziej, ze mam w jednym miejscu *nagromadzenie czarnego barwnika w oku* i nie wiem czy nie zwiekszaloby to w przyszlosci ryzyka czerniaka oka. Nie wiem co mam robic :(
Myslalam, nad pojsciem do innego neurologa i zasugerowac aby wypisal mi skierowanie zamiast na tomografie na razonans ale nie wiem czy wezmie moje zdanie i obawy pod uwage. Tymczasem mam skierowanie od paru dni. Glowa mnie nie boli od 2 dni i sie zastanawiam co robic.

Justyna 2013-02-05, 18:26