Witam od jakiegoś czasu mam silne bule głowy i do tego dochodzą mdłości po pewnym czasie do tego wszystkiego doszło zasinienie twarzy drgawki i utrata świadomości to trzymało mnie tak kilka sekund z przerwami co kilka minut i od nowa to samo aż w końcu w pracy kazali mi iść do lekarza bo inaczej nie dopuszczą mnie do pracy dodam jeszcze że od czasu do czasu do tego dochodzą wymioty najgorsze są te bule głowy i szum w uszach lekarz kazał mi zrobić eeg głowy bez opisu i na tej podstawie powiedział że to jest niedotlenienie mózgu,koleżanki z pracy mówiły mi że to badanie eeg raczej nic takiego nie wykazuje bo jej siostra miała też te badanie i nic takiego ono nie wykazało a ją dalej bolała głowa i dopiero po wykonaniu rezonansu magnetycznego okazało się że ma guza mózgu chciałam się dowiedzieć czy tylko to badanie samo eeg wystarczy czy naprawdę trzeba coś jeszcze wykonać aby postawić diagnozę i czy przy niedotlenieniu mózgu człowiek robi się siny na twarzy i ma drgawki oraz niepokoją mnie te szumy w uszach i ciągły bul głowy co to może być.
Anna K. 2012-03-28, 21:55
Samo badanie eeg nie jest wystarczające. Najlepiej udać się osobiście do neurologa. Przyczyn bólu głowy jest wiele, najczęściej internistyczne. Dobrze wykonać jeszcze badanie obrazowe głowy i badanie usg tętnic szyjnych.
neuron 2012-03-30, 18:33