Gdzie (do jakiego kraju, do jakiego ośrodka) najlepiej udać się na operację przepukliny kręgosłupa?
Adamb 2011-01-12, 11:37
Takie operacje z powodzeniem można wykonywać w Polsce, gdzie można to wykonać w ramach NFZ. Ma Pan do wyboru wiele ośrodków w Poznaniu, Warszawie, Bydgoszczy czy Krakowie. Najlepiej wybrać taki, gdzie dogodny będzie dojazd.
neuron 2011-01-12, 23:15
Panie Adamie ,ja mialam operacje cysty wewntarz rdzenia w odcinku szyjnym C5-C6 w latach 2001-2002 był to okres gdzie takie operacje były praktycznie niewykonywane w Polsce ,jak sie potem dowiedzialam bylam jako jedna z pierwszych pacjentek w Polsce a wykonywal ta operacje dr Jerzy Pieniazek w szpitalu Gorniczym na Neurochirurgii w Bytomiu ,bede mu dozgonnie wdzieczna za przeprowadzona operacje poniewaz wbrew wszelkim opiniom i diagnozom jakie mi stawiano operacja ta została wykonana perfekcyjnie ,wiadomo ze tego typy guzow sie odnawiaja ,poniewaz jest niemozliwe aby usunac w całosci guz na rdzeniu , wiec i u mnie okazalo sie być nieuchronne , po 10 miesiacach mialam nastepna operacje i jak poprzednio tak samo wykonywal ten sam lekarz .ale zapewniam pana ze do tej pory jakąkolwiek operacje przeprowadza jest po prostu udana i niezawodna. Do tej pory nie jestem na wozku ,wiadomo ze bole sa niekiedy nie do zniesienia ale cos za cos. A wszystko zalezy naprawde od rodzaju choroby ,jednak kazda choroba ,jak i kazdy człowiek jest inny. Jednak dokad zyje zawsze bede mowic ze nie ma lepszego lekarza w Polsce.
Teresa 2011-01-21, 20:42