Od wielu lat mam uogólnione napady padaczki. Niedawno przepisano mi drugi lek, Neurontin. Przeczytałam ulotkę, na której była wypisana ogromna ilość skutków ubocznych. Czy powinnam zażywać ten lek? Czy u każdego mogą wystąpić?
Babcia 2011-02-15, 13:48
Na ulotce muszą znajdować się wszystkie zaobserwowane działania uboczne, takie są przepisy. Nie oznacza to jednak, że muszą one wystąpić u Pani. Zwykle w ulotce zawarte są najczęściej obserwowane objawy. W przypadku Neurotinu są to: senność, zmęczenie, zawroty i bóle głowy, nudności, wymioty, zwiększenie masy ciała, drażliwość, bezsenność, zaburzenia chodu, oczopląs, mrowienie w kończynach, utrata łaknienia, zapalenie trzustki. Inne objawy występują rzadko.
neuron 2011-02-15, 23:21
Moje dziecko po tym leku mialo nasilone ataki a jak ataku nie bylo to i tak dziwne zgiecia ciala opadala mu glowka i byl do tego tak senny ze w ciagu dnia sie przewracal po konsultacji z lekarzem neurontin zostal odstawiony dziecko juz na drugi dzien bylo w lepszej formie
z lekow ktore bierze to topamax trileptal synathen depot pozdrawiam wszystkich chorych
agnieszka 2011-08-28, 19:49
Witam ja biorę Neurotop retard300 i po ok 2 tygodniach czuję się fatalnie, mam dwa guzki na głowie i obok ucha i boli mnie szyja to najprawdopodobniej coś z węzłami chłonnymi, ale jutro idę do lekarza więc może dowiem się czegoś więcej. Map prośbę jeśli ktoś miał podobne obiawy to niech napisze:) Pozdrawiam
Mikusia 2012-03-27, 14:25