Chodzi mi o pewnie ból głowy który zaczął występować u mnie dwa dni temu (4 marca): W niedziele po południu. Początkowo ból nie był bardzo silny ale na tyle intensywny że nie mogłem przestać o nim myśleć. Początek bólu zlokalizowany był w lewej części potylicy a następnie przeszedł trochę wyżej, na lewą część potylicy. Bólu takiego mieć nigdy nie miałem. Jest to ból podobny do kłucia. Nie przechodzi na prawą stronę. I tak było w Niedzielę. Następnego dnia (poniedziałek) rano tego bólu nie odczuwałem, niestety w godzinach południowych znów wrócił. Tabletki przeciwbólowe nic a nic nie pomogły. Dziś w nocy miałem duży problem z zaśnięciem, ciągle się wybudzałem. W nocy ból co prawda ustąpił trochę na sile, zmienił też trochę swój charakter: był tępy (nie kłujący) całkowicie zlokalizowany w lewej części potylicy. Udało mi się zasnąć o czwartej rano. Nie byłem wstanie dziś pójść do szkoły. Rano gdy się obudziłem ból nadal miał miejsce, jego charakter nadal był tępy. Jakieś pól godziny temu ból znowu zmienił charakter na kłujący i zlokalizował się w lewej części ciemienia.
Przepraszam :) Źle się podpisałem, nie ivan tylko Roman.
Jestem hipohondrykiem, widziałem już u siebie raka przełyku, gardła, ciało obce w oskrzelach a teraz guz mózgu :/ Starałem się znaleźć czegoś podobnego jak mój ból w internecie aż postanowiłem założyć swój własny wątek.
Mam trzy myśli co to może być. Pierwsza to nerwica, druga problemy z kręgosłupem (szyjnym) lub guz mózgu.
Teraz pytanie. Jakieś sugesteje co to moze być?
PS niedawno byłem u neurologa, mam mieć eeg pod koniec marca i TK (nie wiem kiedy). Neurolog mnie obejrzał, postukał itd. i powiedział że badanie podstawowe wyszło bardzo dobrze.
Do psychiatry/psycholog mam mieć umówioną wizytę.
PS2 Mam zdjagnozowaną chorobę Hashimoto z niedoczynnością tarczycy. Leki biorę od dawna (eythyrox czy jakoś tak xd), miałem niedawno pobraną krew i wyniki hormonalne wyszły bardzo dobrze.
Coś niejasno napisałem? To dopiszę i odpowiem w razie czego na pytania.
Jeśli można jeszcze zapytać w jaki sposób objawiają się bóle głowy przy guzach mózgu. Jaki jest to rodzaj bólu?
Roman 2012-03-06, 11:38
Ból głowy jest zwykle wówczas ostatnim objawem. W Pana przypadku nie jest to guz mózgu, a przynajmniej prawdopodobieństwo jest bardzo małe. PRzyczyną mogą być zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa szyjnego.
neuron 2012-03-18, 18:52