Forum neurologiczne » Bóle głowy » Częste bóle głowy

Częste bóle głowy

Witam serdecznie. Z góry zaznaczam że bardzo liczę na jakąkolwiek odpowiedź. Od jakichś 2 miesięcy boli mnie głowa w okolicy potylicy. Przy tym bardzo często chce mi się wymiotować. Byłam z tym u neurologa. Doktor postukała mnie młoteczkiem w kolano, kazała z zamkniętymi oczami dotknąć lewą piętą prawego kolana i odwrotnie itp. Stwierdziła że nic poważnego nie widzi, przepisala mi 2 leki: dexak i pramolan. Biorę te leki ale działają one tylko przez jakieś 2,3 godziny. Ostatnio doszły jeszcze bóle z boku głowy, w okolicach zatok. Myślę że jest istotne w tym wszystkim również to, że jestem osobą bardzo nerwową. Miewam też często uciski w klatce piersiowej i ciężko mi oddychać zwłaszcza po tym jak się zdenerwuje. Bardzo proszę o poradę, czy iść do laryngologa, neurologa czy zrobić przeswietlenie głowy.? Czy to może być coś poważnego? (Guz czy coś z tych rzeczy)..,Bardzo proszę o odpowiedź..

Ania 2016-09-23, 11:53

Witam.
Nie ma co się dowiadywać i gdybać tylko proponowała bym wybrać się z wizytą do neurologa. Może odwiedźcie PsychoMedic w Warszawie https://psychomedic.pl/neurolog-warszawa/ .Nowością jest rejestracja online 24h 7 dni w tygodniu. Można również przedzwonić 22 253 88 88.

Kamelia 2016-09-23, 20:47

Dobrze by było,gdyby neurolog zlecił TK lub rezonans głowy. Bóle głowy mogą też być od kręgosłupa szyjnego.

Małgorzata 2016-10-07, 17:27