Mam ból barku i szyi, Cała choroba zaczęła się w zeszłym roku sierpniu otóż przy pracy fizycznej dostałem urazu wewnętrznego coś po prostu mi w barku się stało i zaczęło boleć .Na początku myślałem że posmaruje maścią rozgrzewającą i to przejdzie
niestety ból był większy.lekarz rodzinny dał mi rehabilitację 10 razy laser krio i pole magnetyczne.Efekt dość słaby potem wizyta u ortopedy tu dostałem blokadę i też bez dobrego rezultatu. Potem były rtg usg rmi i w Rmi kręgosłupa szyjnego wyszło niewielkiego stopnia okrężne uwypuklenia krążków kręgowych C3/C4,C4/C5 i C5/C6 bez objawów wtórnej ciasnoty kanału kręgowego.
W następnym RMI barku prawego wyszły zmiany zwyrodnieniowe w stawie barkowo-obojczykowym z odczynem podwyższonego sygnału w jamie stawowej , przestrzeń podbarkowa wąska szerokości 5-6mm
ścięgno m.nadgrzebieniowego pogrubiałe o podwyższonym sygnale - cechy tendinopatii
wysokosygnałowe drobne ogniska w głowie kości ramiennej- wskazujące na przewlekłe zmiany przeciązeniowe
Po tych badaniach miałem zabieg operacyjny artroskopia barku prawego
resekcja kaletki ,akromioplastyka
zabieg był w 18 maja po wyjściu ze szpitala miałem rehabilitację chyba po 30 razy laser pole magnetyczne krio prądy
Na dzień dzisiejszy mój stan jest podobny jak wcześniej mam bóle stawu prawego i ciągłe bóle obojczyków ze strony prawej jak i z lewej
N a kontroli w szpitalu zrobiono mi rtg kręgosłupa szyjnego na którym nic nie wyszło ortopeda stwierdził że on wykonał wszystko z jego strony ale zawołał neurologa który też do końca nie widzi żadnej przyczyny moich boleści
Zwracam się więc tu o radę co robić dalej
Mam ból który mnie ciągnie nad obojczykiem po szyi i ból barku prawego
Darek 2010-08-05, 20:45
Skoro była Pan konsultowany przez neurologa i nic nie zalecił to to może jeszcze warto skonsultować się z neurochirurgiem i pokazać mu zdjęcia czy jest coś do operacji.
Tomoo 2010-08-31, 17:52