Witam,mam 24 lata! od kilku miesięcy dokucza mi ból lewej strony ciała. dodam że ponad pól roku temu miałam wycinany z lewej piersi guzek spowodowany zastojem mlecznym. ból odczuwam codziennie. boli mnie szyja (mam równiez w tym miejscu dwie gólki,jakby wezły chłonne), ból przesówa sie wzdłuż karku do potylicy ,okolic ucha i skroni i siega jakby do oczodołu. poza tym odczówam czesto ból lewj ręki,łopatki oraz pachwiny i nogi. dziwne jest równiez to ze boli mnie także brzuch z lewej strony pod rzebrami(zwłaszcza przy nacisku). miałam wykonywane różne badania: morfologia-wszystko w normie ,OB w normie,cholesterol w normie,TSH w normie(gdyz choruje na niedoczynnosć tarczycy),cisnienie ostatnio mierzone 2 mies temu 130/70, USG jamy brzusznej(lekarz rodzinny stwierdził w normie),no i własnie ten lekarz rodzinny stwierdził nerwice i przepisał tabletki SEDAM 6-dawka pół tabletki na noc i przyznam ze po jakims czasie dolegliwosci ustąpiły,ale teraz znowu sie pojawiły, a tabletki biorę już prawie 2 miesiące. dodam jeszcze ze czesto miewam problemy z kręgosłupem,jednak nie mialam robionych zadnych badan. prosze o odpowiedz,gdyz jestem za granicą i bardzo mnie to niepokoi.
Magda 2010-03-02, 21:06
Jeśli ma Pani dolegliwości z kręgosłupem należy udać się do lekarza rodzinnego, poprosić o skierowanie na rtg kręgosłupa. Następnie skosnultować się z neurologiem. Takie dolegliwości mogą wynikać z ucisku na worek opnowy w odcinku szyjnym kręgosłupa.
neuron 2010-03-05, 16:45