Forum neurologiczne » Zaburzenia zmysłów » Wywracanie oczu u niemowląt

Wywracanie oczu u niemowląt

Zauważyłam u córki, że ciągle tak dziwnie wywraca oczami. Zaczyna mnie to już trochę niepokoić. Mała wodzi oczkami dookoła, często praktycznie przy tym nie widać jej źrenic, tylko same białka. Czy wywracanie oczu u niemowląt jest złym znakiem? Córka ma cztery miesiące.

Ptysia33 2011-11-15, 15:54

Może to być objaw padaczki. Radzę skonsultować się z pediatrą osobiście.

neuron 2011-11-19, 18:53

Ja też coś takiego zauważyłam, ale robi tak tylko czasami przy karmieniu i zasypianiu. A u Twojej córki jak często to się zdarza? Byłaś już u jakiegoś lekarza??

Magda 2011-12-14, 17:09

Jeśli jest to przy zasypianiu i jedzeniu kiedy dziecko jest senne nie jest to nic niepokojącego. Nie wskazuje na objawy padaczki.

neuron 2012-01-06, 11:58

Przyczyn może byc kilka - nieodzowna jest konsultacja u DOBREGO neurologa, pediatra nic tu nie pomoże. Mój synek wywracał - rozpoznano u niego padaczkę, wdrozono leczenie po czym okazało sie (po konsultacji u dobrego neurologa), ze to nie padaczka tylko przejsciowe zaburzenie, które samo minie i nie wymaga leczenia.......a ja niepotrzebnie czytałam fora internetowe i sie stresowałam - fora internetowe to najgorszy doradca

magola 2012-07-20, 12:23

Co to znaczy, że to przejściowe zaburzenie i samo minie? Po czym to stwierdził? Ja teraz mam u córci to samo, niby neurolog powiedział, że narazie do obserwacji, ale stres mam ogromny.

D. 2013-01-17, 14:59