Moja mama miała udar mózgu w (styczniu),po pewnym czasie zaczęły pojawiać się bardzo silne zawroty głowy i problem z chodzeniem,ma teraz niepewny chód.
Proszę powiedzieć czy jest lek który by jej ulżył,słyszałam że jest szczepionka która podawana jest osobom po udarze,nie jest ona dostępna w Polsce,jeżeli jest znana Panu nazwa tej szczepionki,bardzo proszę o podanie jej nazwy.
Z góry bardzo dziękuję
Aldona 2011-07-01, 18:46
Nie ma żadnej szczepionki, która jest pomocna w takim schorzeniu. Być może jest to w trakcie badań klinicznych. Jeśli pojawiły się niedawno zaburzenia chodu i zawroty głowy może to być wynik kolejnego udaru np. w móżdżku. Warto skonsultować się z neurologiem i wykonać CT głowy z kontrastem.
neuron 2011-07-02, 11:24
Ja terz mialen udar trzy lata temu imam takie same objawy zawroty glowy i niepewne chodzenie poddalbym sie leczeniu doswiadczalnemu aby tylko pomuc w badaniach medycynie niech ktos mi odpisze czy to jest wyleczalne pozdrawiam
adam 2012-10-27, 21:49
Jestem po udarze 4 lata od poczatku mam zawroty glowy poddal bym sie doswiadczenia klinicznym jerzeli by to mialo zmienic moje zycie ,
adam 2013-05-28, 14:00