Forum neurologiczne » Choroby kręgosłupa » Ból kręgosłupa lędźwiowego po operacji wypadniętego dysku

Ból kręgosłupa lędźwiowego po operacji wypadniętego dysku

Jestem 10 miesiecy po operacji dysku jadro miazdzyste kregoslup ledzwiowy bez implantow bylo ok okolo6 miesiecy zadnych lekow rehabilitacji niestety od okolo 4 miesiecy boli podobnie jak siedze chodze noga i posladek staram sie jak najmniej lekow ale czasem nie da rady b sie martwie co dalej mam 58 lat i musze pracowac fizycznie odebralam mr lordoza ledzwiowa zniesiona trzonykregow ledzwiowych prawidlowej wysokosci z nierownosciami plytek granicznych o typie guzkow schmorla cechy przebytej choroby scheuermana krazki mk l4 /l5 oraz l5 /s1z cechami dehydratacji w roznym stopniu obnizone na poziomie l4/l5 okrezna wypuklina krazka mn ztylna centralna lewoboczna szerokopodstawna protuzja uciskajacy lewy korzen nerwowy l5 oraz powodujaca stenoze lewego zachylka bocznego na poziomie l5/s1 duzego stopnia okrezna wypuklina krazka mk modelujaca worek oponowy zwezajaca otwory mk z przewaga po stronie prawej podchrzestne zmiany zwyrodnieniowe plytek granicznych l5/s1 stozek rdzenia bez zmian ogniskowych bardzo prosze o odpowiedz informacje czekam na wizyte do neurologa ale jestem b zaniepokojona

Barbara 2013-02-15, 12:34