Jestem 10 miesiecy po operacji dysku jadro miazdzyste kregoslup ledzwiowy bez implantow bylo ok okolo6 miesiecy zadnych lekow rehabilitacji niestety od okolo 4 miesiecy boli podobnie jak siedze chodze noga i posladek staram sie jak najmniej lekow ale czasem nie da rady b sie martwie co dalej mam 58 lat i musze pracowac fizycznie odebralam mr lordoza ledzwiowa zniesiona trzonykregow ledzwiowych prawidlowej wysokosci z nierownosciami plytek granicznych o typie guzkow schmorla cechy przebytej choroby scheuermana krazki mk l4 /l5 oraz l5 /s1z cechami dehydratacji w roznym stopniu obnizone na poziomie l4/l5 okrezna wypuklina krazka mn ztylna centralna lewoboczna szerokopodstawna protuzja uciskajacy lewy korzen nerwowy l5 oraz powodujaca stenoze lewego zachylka bocznego na poziomie l5/s1 duzego stopnia okrezna wypuklina krazka mk modelujaca worek oponowy zwezajaca otwory mk z przewaga po stronie prawej podchrzestne zmiany zwyrodnieniowe plytek granicznych l5/s1 stozek rdzenia bez zmian ogniskowych bardzo prosze o odpowiedz informacje czekam na wizyte do neurologa ale jestem b zaniepokojona
Barbara 2013-02-15, 12:34